17.10.2023

Většina kancelářských profesí tráví na židli třetinu dne. Pokud musíte při práci sedět, dopřejte svému tělu pohodlí – ergonomické kancelářské židle tvoří vhodnou oporu těla a zároveň komfort i při dlouhodobém sezení.

7 bodů, které sledovat při výběru kancelářské židle

Sedí se vám při práci nepohodlně? Trápí vás záda? Trpíte na bolesti hlavy a únavu? Mnoho z těchto nepříjemností vyřeší výběr vhodné kancelářské židle. Důležité jsou nejen ergonomické vlastnosti, ale také nastavitelnost jednotlivých prvků a stabilita. Pojďme se na jednotlivé body podívat podrobněji:

  1. Podpora bederní páteře – Jedna z hlavních věcí, které při výběru sledujte, je nastavení bederní opěrky. Vhodným nastavením se sníží tlak na dolní část zad a udržuje se správná páteřní křivka.
  2. Nastavitelná výška sedáku – To je již standard u všech kancelářských židlí, některé mohou upravit i úhel sklonu. Při nastavení výšky pamatujte na to, aby byla kolena v pravém úhlu se zemí a chodidla se pohodlně opírala o podlahu.
  3. Velikost sedáku – Sedák by měl být dostatečně hluboký, aby mohl uživatel sedět pohodlně a zároveň vznikl dostatek prostoru bez tlaku na stehna.
  4. Natavení opěrek pro ruce – Přirozené položení rukou na opěrkách snižuje svalové napětí na ramenou a na krku.
  5. Pohodlné a kvalitní polstrování – Polstrování by mělo být příjemné i pro dlouhodobé sezení a z materiálu, které se „neslehne“ po pár měsících zátěže. Důležitý je také vnější materiál, jehož kvalitu oceníte nejen v letních měsících – tato doteková vrstva by měla dostatečně ventilovat, aby se minimalizovalo pocení a uživatel se cítil příjemně.
  6. Stabilita a bytelná konstrukce – Kvalitní materiál použitý na nosnou konstrukci zaručí dlouhou životnost a dostatečnou stabilitu.
  7. Design kancelářské židle – Při výběru neopomíjejte ani vzhled židle, který by měl esteticky zapadat do pracovního prostředí.

Chci vybrat kancelářskou židli 

Při výběru ergonomické kancelářské židle hraje důležitou roli také výška a hmotnost uživatele.


Sedíte několik hodin denně? Nezapomeňte na své zdraví a pohodu

Dlouhodobé sezení může mít negativní dopad, a to nejen na zdraví, ale i na pohodu. Pokud trávíte sezením několik hodin denně, snažte se do svého programu začlenit pravidelnou fyzickou aktivitu (strečink, posilování) a střídání polohy těla. Pomůže i vytvoření ergonomického pracoviště – ať už jde o vhodně nastavenou židli a výšku stolu, dále umístění monitoru a klávesnice či dalších pracovních pomůcek. Důležité je i držení těla, se kterým se skloubí i správné provedení každodenních běžných pohybů. Mimochodem víte, jak správně sedět nebo vstát ze židle?

Kamenná prodejna 

Rádi vám poradíme s výběrem

Ať už se rozhodnete pro osobní návštěvu na naší prodejně https://www.nabyteksmirice.cz/prodejna , nebo upřednostní on-line nákup https://www.nabyteksmirice.cz/produkty , jsme tu pro vás. Neváhejte nás kontaktovat https://www.nabyteksmirice.cz/kontakt , rádi vám pomůžeme s výběrem nábytku.

4